fbpx

Miért nem adom át a nyers képet?

Sokszor szokták feltenni nekem ezt a kérdést, az alábbiakban szeretném néhány egyszerű pontban elmondani a véleményem ezzel kapcsolatban, remélve hogy eloszlatok ezzel kapcsolatban néhány esetleges félreértést és megértitek az én álláspontomat is.

1. Minden fotózás alkalmával sokkal több készül mint ami átadásra kerül, már a fények beállításánál és az egyéb előkészületeknél is. Az sem titok, hogy előfordulhat a képek között néhány olyan is (pl elmozdulás, pislogás, életlenség, nem villant vaku miatt) amelyeket a későbbiekben nem tudok felhasználni és törlésre kerülnek. Különösen igaz ez például egy esküvőre, amely egy mozgalmas, sok szereplős esemény, és mivel igyekszem annak minden fontos pillanatát megörökíteni, a rengeteg felvétel közt akad olyan is, amely nem megy át ezen a szűrőn.

2. A válogatás során utómunkára kiválasztott képeket is alaposan átnézem, hogy tényleg csak a legjobbak és legelőnyösebbek maradhassanak köztük, majd megkezdődik a kiválasztott képek átdolgozása és retusálása. A retusálás és a képek szerkesztése igen fontos mozzanat, hiszem a fotózás nem csak a gép elkattintásából áll. Az utómunkák során szakmai tudásom legjavát igyekszem adni, a saját stílusomban, így lesznek a képek az én szellemi termékeim. Számomra nagyon fontos, hogy a nevemhez jó minőségű, szépen kidolgozott és egyedi hangulatú fotók kötődjenek, így sajnos azt a kockázatot nem vállalhatom, hogy olyan nyers képek – vagy esetleg más által szerkesztgetett képek- kerüljenek nyilvánosságra a nevemmel fémjelezve, melyeknek a minőségét garantálni nem lehet.

3. Amikor felkérsz engem a fotózásra, nem a nyers képekre, hanem egy kész, kidolgozott fotósorozat átadására kötünk megállapodást. Szeretném ha elégedett lennél a képekkel, és a számodra különleges eseményekről olyan fotókat kapnál, amelyek méltóak Hozzátok.

Köszönöm a bizalmat és a figyelmedet!